The American Dream

June 10, 2012

 

Take Off

 

8 June 2012 – 23:29 (Local time) – Gabaldon Hall, Nothern Arizona University, Flagstaff, Arizona
5:00 uur. Dat was de tijd dat mijn wekker afging vanmorgen. Pijn deed het wel even aangezien ik maar 4 uurtjes had geslapen. Maar ik stond klaarwakker naast mijn bed. Want vandaag is de dag, de datum, waar ik al 3 kwart jaar naar uit had gekeken. Ik zou naar Flagstaff, Arizona in the United States of America gaan met school! 28 uur lang reizen, maar nu ik hier eenmaal op bed zit, met een huge jetlag weliswaar, is het, het zeker allemaal waard!

De 28 uur bestaat uit:  6 uur vanmorgen vertrokken vanuit dat pittoresk dorpje Langeweg, 1,5 uur richting Schiphol. Om daar vervolgens ook weer 1,5 uur te vroeg te zijn. Want onze check-in begon pas rond kwart over 9 en om 11:40 vertrokken we vanuit Nederland. Tenminste dat was de planning. De eerste vlucht ging naar London Heathrow toe. Alleen was er in London windkracht 7 tot 8, waardoor het vliegtuig niet goed genoeg zou kunnen landen. Bijna 2 uur hebben we aan de grond gestaan op Schiphol. Tot de piloot besloot toch maar op te stijgen, omdat het nog lange tijd slecht weer zou blijven in London. Blij toe dat ‘ie dat besloot, want uiteindelijk aangekomen te zijn op London Heathrow, hadden we nog maar 20 minuten de tijd om op het volgende vliegtuig richting Phoenix te zitten. En picture dit; we zijn met 50 mensen letterlijk London Heathrow over gerend van noord naar zuid. YouTube het maar, want verschillende mensen die ons zagen rennen hebben het gefilmd.
Uiteindelijk zat iedereen met een rood hoofd in vliegtuig. Gelukkig hadden we 10 en een half uur om bij te komen. Met allerlei mooie films, series en muziek op een schermpje recht voor je. Heerlijk. Ik ben die 10 uur wel doorgekomen met onder andere ‘The Vow’, ‘Sherlock Holmes 2’, ‘New Year’s Eve’, ‘Smash’ en ben ik in slaap gevallen met het nieuwe album van Bruce Springsteen en mooie oude muziek van Frank Sinatra. Behalve een jankende (sorry, huilende) baby voor me was het een zeer rustige en fijne vlucht.

Vanuit Phoenix (waar het zo’n 39 graden was) zijn we met een touring car van de NAU (Northern Arizona University) richting Flagstaff gereden. Onderweg moesten we nog wel wat eten, dus zijn we gestopt op, jawel, een fastfood park. Gaan we gelukkig nog niet veel eten hier…

 De vorige keer dat ik in dit land was heb ik ook een blog bijgehouden. Gisteren nog een stukje gelezen, en vond dat ik het deze reis ook maar weer moest doen; een dagboek bijhouden. Maar nu onder de naam ‘The American Dream’. Omdat het nu voor mij best een droom is om deze reis te gaan maken. Een live tv-show maken voor mijn opleiding en natuurlijk doorreizen, naar Los Angeles, San Francisco en San Diego toe met 3 goede vriendinnen. Op het moment dat ik dit type heb ik typische Amerikaanse muziek (lees; Kings of Leon – Back Down South) door mijn iPod oortjes en heb even een groot geluksmoment. En met dat gevoel ga ik lekker slapen!

 Xoxo
Gioya

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: