A Summer Scotland (Day 2&3)

July 20, 2011

Day 2 – Tuesday 19/07/2011 – York, Yorkshire, Great-Britain

 Jaaaaa! Zon! Dat was het eerste wat er door mijn hoofd heen schoot toen ik wakker werd vanmorgen. Nou ja, nadat ik een paar woorden dacht die niet voor herhaling vatbaar zijn toen mijn moeder het gordijn opendeed van het raam. Ik heb namelijk geluk precies onder het (dak)raam te slapen. Maar het maakt je dag wel goed, als de zon schijnt! T-shirtje aan en zonnebril op als we weggaan dus. Eerst hebben we een echt English breakfast op vanmorgen. Met sausages, beans en mushrooms en wel. En natuurlijk thee met melk.

Nadat we zo ontzettend veel gegeten hadden zijn we naar het National Railway Museum gelopen. Gezond, 1.8 km lopen. Op mijn bijna kapotte All Stars. Feel the sarcasm. Maar wel in het zonnetje!

Trouwens, een leuk feitje over het National Railway Museum; het is een van de grootste trein museums in de wereld, schijnt. En nou ja, groot was ‘ie zeker! Heb nog steeds pijn in mijn voeten als ik er aan denk. Maar het was wel erg leuk. Allemaal oude treinen, en we hebben zelfs ook nog een werkende stoom trein gezien. En die was ook echt op weg naar een bestemming. (En nee, dan bedoel ik niet de schroothoop.) En papa. Ja, die werd weer een klein kind toen we langs de modeltreintjes liepen. Ik quote: “Ik moet die model treinen van mij toch ook maar weer eens opzetten.”

We zijn zo ongeveer 3 uur in het museum geweest. En dan was er zelfs een gedeelte afgesloten vanwege werkzaamheden. Mama en ik blij. Papa wat minder. (Begrijp me niet verkeerd, het was echt een leuk museum, maar als je eenmaal één trein hebt gezien, you’ve seen them all…) Toen zijn we het centrum weer in gelopen. Langs de bekende winkels Topshop, Zara, H&M, Disney Store etc. En het enige wat ik heb gekocht; een boek over de beginperiode en opkomst van Coldplay. Een ge-wel-dig boek! Alleen helaas, het is en blijft Engeland begon het dus hard te regenen. Mooi excuus om ergens wat te drinken en te lunchen. En in een erg nice restaurantje. We zaten in een soort lange kelder met mooie tafeltjes en een leuke bar. En er zaten ook veel studenten al heerlijk aan het bier en wijn, om 2 uur ’s middags, dingen door te nemen voor school. In zo’n hip restaurantje. Waarom hebben wij dat niet in Breda?!

Anyway. Nadat het een beetje droog was zijn we richting the Fairfax House gelopen. Een oud Victoriaans huis. Tenminste, dat pretendeerde ze. Een oud huis waar vroeger de rijke mensen zouden leven. Het was ook echt een oud huis, maar alles was opnieuw geschilderd en behangen, de kasten en tafels waren van een lokale Kringloper en ze hadden voor het effect van een echt museum in elke kamer een oude mensen neergezet die van alles vertelde over die kamer. Het zag er ook echt wel uit als een Victoriaans huis, alleen jammer dat je voor die nepperij 6 pond moest betalen. Even lekker zeuren!

Als diner hebben we bij een Indiaas restaurant gegeten. Dat kunnen ze wel die Indiase mensen, koken. We hebben erg lekker gegeten. Het was een buffet maar let op; als je het eten liet staan dan moest je 2 pond betalen. Wel goed. Zo hoeven ze zo min mogelijk eten op te scheppen. We hebben dan ook alles netjes opgegeten :D.

Nu lig ik lekker in bed en morgen vertrekken we hier weer, helaas. York is een erg leuk plaatsje! Maar er zijn ook vast andere leuke plaatsen die we morgen en overmorgen en volgende week gaan ontdekken.

To be continued,
Gioya

PS. Ik ga het morgen korter proberen te schrijven in plaats van zo’n lang verhaal! 😉

 
Day 3 – Wednesday 20/07/2011 – Hexham, Norththumberland, Great – Britain

Regen. Auto. iPod. Regen. Meer regen. Hotels/B&B’s proberen te zoeken. Regen. No vacancies. Desperate. Nog meer regen. Best Western in Hexham. Grijze lucht. Knappe ober. Episode Big Time Rush. iPod. Bed.

 Love,
Gioya

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: