A Summer Scotland (day 1.5)

July 19, 2011

Day 1.5 – Sunday 17/07 Monday 18/07/2011 – Hull/York, England, Great-Britain

 Zo, daar zijn we weer. Na 2 jaar heb ik (eindelijk) weer een blog over mijn ‘reizen’. In plaats van het beloofde land America of het zonnige Frankrijk gaan we nu naar het half regenachtig maar oo zo mooie Schotland, Groot-Brittannië.
En nee, ik ben niet vergeten om dag 1 te beschrijven, omdat er nauwelijks een dag 1 was. I’ll explain; we zijn gisteren (zondag) avond om 17:45 uur thuis vertrokken richting Hoek van Holland waar we op de boot zijn gestapt naar Hull, Engeland. Een 12 uur durende bootreis. En vanmorgen om 7 uur plaatselijke tijd aangekomen. Dat betekent dus de hele nacht op de boot. En zo erg vond ik dat niet (lees: HELEMAAL niet erg). Namelijk de hele bootreis slapen. En dat had ik wel nodig. Mama ook trouwens. Het weer is namelijk de afgelopen dagen in Nederland niet zo goed geweest. En ja, ook in Engeland was het ook niet om over naar huis te schrijven. Er was windkracht 7 (in plaats van de voorspelde windkracht 4) en het regende. En slecht weer en boten gaan niet echt goed samen. Ik ben niet zeeziek geweest, maar het heeft niet veel gescheeld. Vandaar dat ik zo blij was dat ik gewoon kon liggen. Slapen. En dat heeeeeerlijk met mijn iPod in! De hele nacht naar Petticoat, Coldplay, The Script, Rigby en Les Misérables geluisterd. 10 uur lang. Ik hoef dus voorlopig ook geen Petticoat, Coldplay, Script of Rigby meer te horen. Vanmorgen worden met de kust van Engeland in zicht, de zee een stuk rustiger en zelfs een stukje blauwe lucht. (Al was dat niet van lange duur =| ). En dat ’s morgens om 8 uur. Zo vroeg zijn we nog nooit ergens aangekomen op vakantie!
Enfin. Vanuit de haven van Hull zijn we gelijk het centrum van Hull in gedoken. Een oud winkelcentrum in en naar een oude binnen markt. Maar omdat het zo vroeg was, hebben we ook wat cultuur gesnoven. Oude steegjes ingelopen en we zijn naar het Maritime museum geweest. Trouwens erg verrassend; alle (de meeste) musea zijn gratis. En dan hebben ze nog een mooie en grote collectie aan spullen ook!
Nog gegeten bij de lokale Subways en daarna weer terug naar de auto om door te gaan naar York waar we een Bed & Breakfast hadden geboekt. En wat een ontzettend leuke plaats, erg mooi en schoon B&B en ontzettend aardige mensen. Welcome in Great-Britain!

Na even lekker uitgerust te hebben zijn we het centrum van York in gelopen. Wat hier dus gewoon letterlijk aan het einde van de straat is. Makkelijk te lopen en nog een mooie route ook, langs het water en leuke pubs. Mama wilde graag even langs een winkeltje wat ‘Betty’s’ heet. Wilde ze graag een tasje van. Alleen is Betty’s geen winkeltje, maar een erg chique en Engelse Tea Room, waar de mensen voor in de rij stonden om er wat te drinken (voor ongeveer 15 pounds voor 1 scone en een klein kopje tea). Maar ze heeft der tasje hoor! En nog een mooie ook.
Na haar ‘aankopen’ zijn we naar de York minster gelopen. Een erg grote en mooie kerk in het midden van de stad. En #1 op de toeristische trekpleister lijst denk ik. Ontzettend veel Spanjaarden en Japanners/Chinezen met camera’s en natuurlijk een gids voorop met een vlaggetje. En als kers op de taart was er ook nog een mis bezig dus moesten we stil zijn of bidden. We zijn alleen naar binnen gelopen hebben oo en aah gezegd van het mooie interieur en zijn weer naar buiten gegaan. Om daarna vervolgens een ontzettend mooi en leuke binnen plaats te ontdekken van een soort oude school. Denk aan een binnen plaats ah la de Robin Hood films/series. Het zou zo een set ervoor kunnen zijn!

En nog het mooie, aan het einde van de straat zat een ontzettend leuke pub. Daar hebben we heerlijk gedronken en gegeten en ook hier waren de mensen erg aardig!
Dat is trouwens wel iets wat opvalt, dat de mensen hier ontzettend beleefd en aardig zijn. Nederlanders, ga massaal naar Brittannië toe en leer er wat van!

En nu zitten we na een lange, maar leuke, dag op onze kamer. Lig ik op een bed wat niet heen en weer beweegt en mijn telefoon die gewoon op zijn plaats blijft liggen.
Nu lekker slapen en morgen weer een drukke dag van musea bezoeken, wandelen en shoppen voor de boeg.

 Love,

Gioya
Petticoat, Petticoat. Roze lila geel of rood. Every teardrop is a Petti Petti Petti. All I need is one Petticoat. Dans de beide benen bloot.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: